تهوع بعد از عمل بینی یکی از عوارض متداولی است که بسیاری از افراد پس از جراحی رینوپلاستی تجربه می کنند. این جراحی به دلایل مختلفی از جمله تغییر شکل بینی ، بهبود عملکرد تنفسی انجام می شود. با این حال ، بعد از عمل ، برخی افراد ممکن است با تهوع مواجه شوند که می تواند ناشی از چندین عامل باشد. یکی از دلایل شایع تهوع پس از جراحی بینی ، تزریق داروهای بیهوشی در زمان جراحی است. این داروها برای بیهوش کردن بدن و جلوگیری از احساس درد در طول عمل جراحی استفاده می شوند ، اما می توانند به عوارض جانبی مانند تهوع پس از بیدار شدن از بیهوشی منجر شوند.
علاوه بر این ، ناشتا بودن برای مدت طولانی قبل از عمل بینی نیز می تواند به تهوع موجب شود ؛ زیرا بدن پس از جراحی نیاز به تغذیه و انرژی بیشتری دارد، اما ممکن است برخی از افراد دچار بی اشتهایی و تهوع بعد از عمل شوند. برای کنترل و کاهش تهوع ، معمولاً پزشکان دستورالعملهای خاصی را پیشنهاد می دهند ، از جمله مصرف داروهای ضد تهوع یا تغییر در رژیم غذایی و همچنین تجویز داروهای ضد تهوع می تواند به تسکین و کنترل این عارضه کمک نماید.
خون بالا آوردن بعد از عمل بینی
استفراغ خونی پس از عمل بینی از دیگر عوارض عمل جراحی است که در برخی از موارد رخ می دهد. این اتفاق ممکن است ناشی از چند عامل باشد که شامل موارد زیر میشود :
- خونریزی ناشی از عمل جراحی
- آسیب عروق خونی
- تجمع خون در دهانه بینی
رینوپلاستی از جمله روش های تهاجمی بوده که با خونریزی و ایجاد برش همراه است ، از آنجایی که حلق و بینی به یکدیگر متصل هستند ، بدیهی است که مقداری از خون در حین جراحی به حلق راه پیدا کند. از طرفی برخی از افراد به دلیل حساسیت به داروی بیهوشی ، سابقه مشکلات گوارشی ممکن است دچار تهوع و اسفراغ بعد از عمل بینی شوند که در چنین شرایطی ممکن است شاهد خونی بودن استفراغ باشند و احساس نگرانی کنند که چرا بعد از جراحی بینی خون بالا می آورند ؟ در حالی که این موضوع کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد ؛ چرا که ترشحات خونی در حین عمل یا از طریق بالا آوردن یا از طریق مدفوع باید از بدن خارج شوند.
روش های پیشگیری و درمان تهوع بعد از عمل بینی
تهوع پس از عمل بینی ممکن است به دلیل چندین عامل از جمله استفاده از داروهای بیهوشی ، تغییرات در بدن به دلیل عمل جراحی و یا حتی اضطراب و نگرانی باشد. در ادامه روشهایی برای پیشگیری از تهوع بعد از عمل بینی و همچنین درمان آن آورده شده است.
روشهای پیشگیری از تهوع بعد از جراحی
- گفتگو با پزشک : اگر احتمال تهوع بعد از عمل بینی به دلیل مشکلات گوارشی وجود دارد ، با جراح بینی خود صحبت کنید. او ممکن است راهنمای یهای خاصی را برای کاهش این عارضه ارائه دهد.
- مصرف مایعات : مصرف مایعات زیاد پس از عمل بینی می تواند کمک کننده باشد. هیدراته نگه داشتن بدن باعث کاهش احتمال تهوع می شود.
- استفاده از دارو : ممکن است داروهای ضد تهوع یا داروهایی که احتمالاً تهوع را کاهش می دهند توسط پزشک تجویز شود.
- کنترل استرس و اضطراب : تمرکز بر تنفس عمیق و مدیتیشن می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند که خطر بروز تهوع بعد از عمل بینی را کاهش می دهد.
روشهای درمان تهوع و استفراغ بعد از جراحی
- استراحت به مدت کافی بعد از عمل بینی می تواند به بهبودی سریع تر و کاهش تهوع کمک کند.
- برای جلوگیری از دهیدراته شدن بدن و کمک به کاهش تهوع ، بیشتر آب و مایعات مصرف کنید.
- در صورت لزوم ، ممکن است پزشک داروهای ضد تهوع مانند متوکلوپرامید (Compazine) یا اوندانسترون (Zofran) را تجویز کند.
- استفاده از گازهایی مانند گاز نیتروس اکسید می تواند تهوع را کاهش دهد.
ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی نیز به کاهش تهوع کمک کند. به عنوان مثال ، مصرف غذا و نوشیدنی های اسیدی مثل آب پرتقال به خصوص بلافاصله بعد از به هوش آمدن می تواند منجر به تحریک معده و تهوع بعد از جراحی شود. مهم است که همواره با جراح خود در مورد هرگونه نگرانی یا علائم بعد از عمل بینی صحبت کنید.